25 marca obchodzimy „Międzynarodowy Dzień Gofra”, dlatego z tej okazji rodzice przedszkolaków przygotowali dla dzieci – pyszne gofry. Podczas zajęć dzieci dowiedziały się wielu ciekawostek na temat gofrów. Poznały zasady bezpiecznego korzystania ze sprzętu kuchennego oraz utrwaliły przestrzeganie zasad higieny podczas posiłków oraz nawyków kulturalnego zachowania się przy stole. Bawiliśmy się w przeliczanie talerzyków i namalowanych przez dzieci gofrów, utrwalając poznane cyfry oraz stosowanie liczebników porządkowych. Każde dziecko samodzielnie nakładało na swojego gofra bitą śmietanę lub dżem, dowolnie wybrane owoce, kawałki czekolady i cukierki. Pyszne przekąski wyglądały bajecznie – były udekorowane po mistrzowsku.
Tego dnia wszystkie dzieci zajadały się pysznymi goframi z bitą śmietaną, cukrem pudrem, dżemem, owocami tj. banany, borówka, kiwi truskawka i kolorowymi cukiereczkami. Degustacja gofrów dostarczyła dzieciom ogromnej radości. Gofry smakowały znakomicie! Bardzo dziękujemy WSZYSTKIM RODZICOM!